Friday, February 14, 2014

O UNA nakitu

UNA nakit se rodio otprilike u junu 2012. godine, iz želje da se povežu ljubav prema stvaranju lepih i drugačijih komada nakita i ljubav prema marketingu. Tako su i krenuli da se pojavljuju interesantni unikatni komadi iz UNA nakit radionice koji su se na pažljiv način upoznali sa svojom publikom. Radeći u marketinškoj agenciji i učestvujući u kampanjama za različite klijente, poželela sam da sama stvorim proizvode i brend, i da se o plasmanu staram sama, koristeći stečeno iskustvo, ali i da učim nešto novo od samog početka. Veliko je zadovoljstvo kada nam se dame jave i kažu kako je njihov komad nakita bio vrlo zapažen, i kako su ih druge dame (ali i muškarci) pitali da li to one nose UNA nakit, a da iza toga ne stoje skupe i agresivne marketinške kampanje. Prepoznatljivost nam je i veliki kompliment. Takođe, jedan od najvećih komplimenata je i veliki broj naših lojalnih mušterija među kojima su izuzetno fine dame i gospoda.

Iza UNA nakita stoji, kako volim da kažem, porodica. Verujem da je i to jedan od razloga zašto mnogi kupci kažu da nakit odiše ljubavlju i pozitivnom energijom. Tu je idejni tvorac Nataša (U.NAtaša), tj. ja, koja vam se najviše obraća putem svih društvenih mreža koje UNA koristi. Nataša dizajnira i izrađuje nakit, nabavlja i pažljivo bira materijale, vodi računa o marketingu, i kako sve to nikako ne bi mogla da izvede sama, tu je i Mama (sa velikim M) bez koje UNA ne bi bila to što danas jeste. Mama je druga karika pozitivne energije, kreativna i pozitivna, žena sa stilom, koja ume i da napravi komade koje Nataša ne ume. UNA nisu samo Nataša i Mama, UNA je i ostatak porodice, i tata, i momak, i prijatelji, koji su uvek tu da pomognu kada naiđemo na problem, ali i prijateljice, sestre, tetke, koje verno nose i promovišu UNA nakit. Svi smo mi UNA! :)

UNA nakit ne izrađujemo neraspoložene! :)

Naša želja je bila da idemo težim putem, da radimo srcem, i da se tako i približimo damama, ali i gospodi. UNA nakit od juna 2012. godine do danas (februar 2014.) nije koristio plaćene oglase kako bi se na taj način približio ljubiteljima unikatnog nakita. Broj od preko 18 000 fanova na FB stranici je dolazio spontanije, putem objava slika naših unikatnih komada koje su vrlo brzo privukle svoju publiku, preporuka zadovoljnih kupaca, nagradnih igara, i putem iskrene komunikacije sa svima koji su se želeli upoznati sa onim što mi radimo. UNA nakit je jedina stranica ove vrste koja je bez plaćenih oglasa zadobila pažnju i ljubav ovolikog broja pratilaca. S obzirom na to da smo se do sada na ovaj način upoznavali sa ljubiteljima lepih stvari, verujemo da je vreme da konačno i mi uvedemo pravo reklamiranje, jer smo već stekli poštovanje za skoro dve godine rada i ulili poverenje kupcima u brend UNA.

Učestvovali smo na velikom broju izložbi, neke od njih bile su prodajne, neke ne. Mogli ste nas sresti u Delta city-ju, KC grad, Ušću, a jedna od dražih izložbi bila je "Art Fusion" u Bašti kod Juge koja je bila posećena od strane velikog broja poznatih ličnosti i medija. UNA nakit bio je i jedan od sponzora manifestacije "Belgrade Latino Maraton". Podržali smo i veći broj humanitarnih akcija, i na njih se uvek rado odazivamo.

Materijali koje koristimo su kvalitetni, koristimo antialergijske, aluminijumske lance različitih veličina, kao i kristale, poludrago kamenje, akrilne, staklene i metalne perle i ukrase. Ponašanje nakita zavisi od vašeg održavanja - ne bi trebalo kvasiti, direktno prskati parfemom, držati tamo gde ima vlage. Takođe, zavisi i od vaše kože. Ukoliko pazite svoj nakit, on se neće menjati. Imali smo i neočekivano iskustvo, slučajno, jedan lanac nam je čitavih mesec dana boravio na vlažnoj terasi, kao i srebrna narukvica; lanac je ostao nepromenjen, dok je srebrna narukvica potamnela i postala žućkasta (srećom, očišćena je posle). Tako da, nikad se ne zna, ali svakako ne preporučujemo eksperimentisanje :)

UNA nakit se poručuje putem FB stranice ili mejla, slanjem linkova ka komadima koji vas zanimaju, kako bismo vam dali informacije o cenama. Cene nisu javno istaknute ispod slika na Facebook-u, ne zato što se bilo šta krije, već FB pravilnik ne podržava taj način promocije. To što postoji određeni broj stranica koje javno pišu cene, znači samo da sa pravilima nisu upoznati, i to predstavlja rizik za njih. U komentarima na Instagramu odgovaramo na pitanja o cenama, jer Instagram nema to pravilo.

Nakit se izrađuje po porudžbini, i uglavnom na lageru nema dostupnog nakita, eventualno 2, 3 komada. Stoga, potrebno je da malo ranije poručite ono što želite. Ukoliko ste iz Srbije, sve stiže na vašu adresu Post express uslugom "Danas za sutra", isporuku vrše kuriri Post expressa i plaćate pouzećem. Za Kosovo su od skoro malo promenjena pravila, i tamo više nije moguće slati pakete sa otkupom većim od 2000 dinara. Tako da, ono što prelazi 2000 - uplaćujete pred slanje, a ostalo pouzećem. Ukoliko se dogodi da dobijete oštećen paket, ODMAH kontaktirajte Post express službu i podnesite reklamaciju. UNA nakit NIKADA neće poslati oštećen komad nakita, ali nas svakako obavestite o oštećenju. Od preko 1500 poslatih komada nakita, imali smo desetak oštećenih paketa, i krivicu Post expressa smo lično snosili, iako nemamo veze sa tim.

Nakit se šalje i širom sveta, pa tako UNA nakit nose dame u Nemačkoj, Austriji, SAD-u, Kolumbiji, Engleskoj, Italiji, Švajcarskoj, Danskoj, kao i u okolnim zemjama: Hrvatskoj, Bosni, Crnoj Gori, itd... Pravilo za slanje van Srbije: uplaćujete iznos nakita plus poštarinu, pred slanje. To možete učiniti putem Western Uniona u najbližoj banci ili pošti, ili uplatom na naš devizni račun. Uplatom preko WU osiguravate najbrži prenos novca i slanje paketa. Uplatom na devizni račun morate sačekati do 7 dana, kako bi vam paket bio poslat. Svi naši paketi idu na carinu. Pošta daje informaciju da se paketi van Srbije isporučuju za 4, 5 radnih dana. Svaki dan preko - zavisi od carine. Carina vam se NE naplaćuje i nemate dodatnih troškova pri preuzimanju paketa. Do sada nismo imali nikakva negativna iskustva sa slanjem u inostranstvo i svi kupci su se javljali prezadovoljni. Povremena negativna iskustva imamo samo sa poštom, ali to je nešto što mi sređujemo i kupci nemaju veze sa tim.

Hvala vam što ste pročitali ovaj dugačak post i stigli čak do ovde :)

Nadamo se da smo vam približili informacije o nama malo više,

S ljubavlju,
UNA nakit <3

No comments:

Post a Comment